FAQ (her)opening 1 juli 2020

Beste leden,

Je geduld, positiviteit en loyaliteit wordt eindelijk beloond! Vanaf 1 juli 2020 mag er ook binnen weer gesport worden. Dat is natuurlijk fantastisch nieuws!

Alle voorbereidingen, protocollen en richtlijnen zijn door al onze medewerkers bestudeerd en toegepast om jullie een veilig en zorgeloos verblijf in onze Gym te kunnen aanbieden. Wij hebben echter gemerkt dat veel leden vragen hebben naar aanleiding van dit recentelijk genomen besluit. Aan de hand van deze vragen is onderstaande FAQ opgesteld om je zo goed mogelijk te kunnen informeren over alle nieuwe ontwikkelingen in en rondom onze Club.

Blijf gezond en hopelijk tot snel!

Voorbereiding bezoek Sportstudio Sansi Nootdorp.

VRAAG: Wat hebben jullie gedaan om te kunnen zorgen dat ik weer veilig kan sporten?

Sansi heeft zich de afgelopen periode gereed gemaakt om een veilig sportaanbod te kunnen garanderen. Dat is o.a. op de volgende manieren vorm gegeven:

 • De afzuigsystemen in de fitness, groepsleszaal en overige ruimten zijn volledig gereinigd en gedesinfecteerd.
 • De recirculatie van lucht is buiten gebruik gesteld; er wordt volledig gebruik gemaakt van buitenlucht voor de koeling en ventilatie.
 • Zo nodig kunnen we ramen open zetten voor nog meer extra ventilatie.
 • Alle cardio-apparatuur staat minimaal 1,5 meter uit elkaar. Daardoor staan de fitnessfietsen in de barruimte en blijft de Cardiotuin bij goed weer in gebruik.
 • Er zijn duidelijke looproutes aangegeven.
 • In de groepsleszaal zijn vakken aangebracht. De onderlinge afstand die wordt aangehouden is ruim 30% groter dan de 1,5 meter die wordt aanbevolen.
 • Overal is desinfectiemateriaal beschikbaar.
VRAAG: Waar moet ik mij aan houden om veilig te kunnen sporten?

Naast de Algemeen geldende RIVM-regels geldt voor Fitness/Groepslessen:

 • Vooraf reserveren is verplicht. Vanaf 3 dagen van tevoren is dat mogelijk.
 • Bij ziekte, hoesten, koorts, lichte verkoudheid en/of benauwdheid: blijf thuis!
 • Kom zoveel mogelijk op de fiets.
 • Kom zoveel mogelijk in sportkleding en neem zo weinig mogelijk mee. Douchen is toegestaan, maar wel binnen het tijdsblok waarop je hebt gereserveerd.
 • Eigen badlaken voor op de toestellen is verplicht. Zonder badlaken kan men niet deelnemen!
 • Indien gewenst, neem je een eigen matje mee voor deelname aan de groepslessen. Anders is een badlaken verplicht die het hele matje bedekt.
 • Zorg dat je slechts 5 minuten van tevoren aanwezig bent; niet eerder.
 • Volg de aangegeven looproutes.
 • Desinfecteer je handen voor de start van je training/les.
 • Desinfecteer de gebruikte apparatuur/materialen wanneer je klaar bent.
 • Spuit de spray niet rechtstreeks op de schermen maar eerst op het papier.
 • Zorg ten alle tijden voor 1,5 meter afstand.
 • Volg de instructies van medewerkers strikt op.
 • Zorg voor je eigen veiligheid en die van anderen. Houd hierbij de richtlijnen van het RIVM in acht.
 • De sauna blijft nog even dicht.
 • Ga na het sporten direct naar huis om het aantal contactmomenten te beperken.
VRAAG: Van welke faciliteiten kan ik gebruik gaan maken vanaf 1 juli?

ANTWOORD: Alle faciliteiten kunnen weer gebruikt worden. Alleen de sauna blijft nog even uit. Wij zullen nog wel enkele groepslessen buiten blijven geven. Ook zal de cardio tuin geopend blijven en zullen er nog enkele kracht oefeningen buiten mogelijk blijven. Daardoor willen we het aantal sportmogelijkheden zo groot en veilig mogelijk maken.

VRAAG: Ik wil graag vanaf 1 juli weer komen sporten/ontspannen bij jullie. Wat moet ik dan doen?

ANTWOORD: Vanuit de overheid (RIVM) zijn wij verplicht gesteld te weten wie wanneer heeft gesport in de afgelopen 4 weken. Om dat te realiseren maken we gebruik van de bij vele reeds bekende Mywellness app zodat je van tevoren kan reserveren.

VRAAG: Hoe moet ik reserveren?

Werk je met de sleutel heb je al een Mywellness account en kan je de app Mywellness downloaden indien je die nog niet hebt. Open de app, klik op “Ga verder met email-adres” en log in. Ga naar de website https://mywellness.com/sansi/User/RegisterUser mits je nog geen Mywellness account hebt en maak dit aan. Download de app en volg verder bovenstaande instructie.

Als je de app opent zie je “Maak hier de reservering” Zie alles. Klik daarop. Dan kan je bovenin naar de verschillende dagen gaan. Per dag kan je het rooster vinden. Door op reserveren te klikken bij de door jou gewenste dag, tijd en eventueel groepsles sta je ingeschreven.

Je kan vanaf 3 dagen van tevoren om 19:00 uur jou les of fitnesstraining reserveren. Ben je later alsnog verhinderd kan je tot 2 uur voor aanvang alsnog afmelden.

VRAAG: Ik snap het reserveringssysteem nog niet. Wat moet ik dan doen?

ANTWOORD: Je kan contact opnemen met de Club (015-3108553) Een medewerker kan je dan verder helpen.

VRAAG: Ik heb geen smartphone of tablet. Hoe kan ik dan toch reserveren?

Je kunt dan reserveren door te bellen naar 015-3108553. Ook hierbij geldt pas vanaf 3 dagen van tevoren de reserveringsmogelijkheid.

VRAAG: Ik kan niet online reserveren. Wat moet ik dan doen?

ANTWOORD: Je kan contact opnemen met de Club (015-3108553). Een medewerker kan je dan verder helpen.

Tijdens bezoek Sportstudio Sansi

Algemeen & Lidmaatschappen

VRAAG: Als Sportstudio Sansi 1 juli weer open gaat wil ik graag mijn ‘’Corona bevriezing’’ voort zetten. Is dit mogelijk?

ANTWOORD: Wij voldoen ruimschoots aan alle voorgeschreven normen van het RIVM. Volgens de richtlijnen kan je bij ons veilig en verantwoord sporten. Wij hervatten per 1 juli dan ook weer de normale incassering van jouw lidmaatschapsgeld. De normale voorwaarden zijn dan weer van toepassing zoals je van ons gewend bent. Bevriezing is alleen mogelijk bij betaling van een contributiemaand als voorlopige opzegtermijn. Tip: Door de reserveringsmogelijkheid kan je zelf een tijdsblok kiezen waarop geen of nauwelijks andere sporters aanwezig zijn (veelal in de middag).

VRAAG: Mag ik als ik kom sporten/ontspannen zolang binnen blijven als ik wil?

ANTWOORD: De tijd die je op de Club aanwezig mag zijn is gelijk aan het tijdsblok waarvoor je je hebt ingeschreven. Hierdoor zijn niet meer leden in het pand aanwezig als dat nodig is.

VRAAG: Hoe vaak per week mag ik komen?

ANTWOORD: Dit is afhankelijk van jou abonnement. Heb je een abonnement voor 1 keer per week kan je 1 keer per week reserveren. Inhalen mag daarbij. Bij een onbeperkt abonnement kan je 3 actieve reserveringen binnen 3 dagen maken.

VRAAG: Hoe lang van tevoren kan ik reserveren?

ANTWOORD: Je kan vanaf 3 dagen van tevoren reserveren. De tijdsblokken gaan om 19:00 uur ‘s avonds open. En je kan tot 1 minuut van tevoren boeken mits er plek is.

VRAAG: Er is onverwachts wat tussen gekomen. Hoe kan ik afmelden?

ANTWOORD: In de app kan je de les tot 2 uur van tevoren afmelden. Mits je later bent krijg je een sanctie om ervoor te zorgen dat iemand anders jou plekje nog kan gebruiken.

VRAAG: Wanneer krijg ik een sanctie en wat houdt dat in?

ANTWOORD: Je krijgt een sanctie als je niet of te laat afgemeld hebt. Je kan de les tot 2 uur van tevoren afmelden. Bij 3 sancties in 1 maand kan je een week geen les boeken.

Fitness & Groepslessen

VRAAG: Normaal doe ik alleen fitness. Mag ik ook groepslessen volgen?

ANTWOORD: Bij een abonnement voor 1 of 2 keer per week bepaal je zelf welke activiteit je doet. Heb je een abonnement onbeperkt 1 activiteit (bijvoorbeeld alleen de fitness) dan kan dat niet.

VRAAG: Ik heb heel erg genoten van jullie buitenlessen in de maanden mei en juni. Gaan deze lessen weer naar binnen of gaan deze nog steeds buiten plaats vinden (vanaf 1 juli)?

ANTWOORD: Fantastisch om te horen dat de buitenlessen zo goed zijn bevallen. Echter hebben wij besloten om de meeste groepslessen wederom binnen, in onze daarvoor bestemde groepsles ruimtes, te geven. De Bootcamp, Xco en de Spinning zullen bij goed weer nog buiten gegeven worden.

VRAAG: Hoeveel deelnemers kunnen er aan een groepsles deelnemen?

Dat is afhankelijk van de soort les:

 • In de groepsleszaal kunnen maximaal 18 personen reserveren. Zij hebben dan ruim 30% meer ruimte als de 1,5 meter-richtlijn voorschrijft.
 • Per tijdsblok kunnen er 18 personen gelijktijdig in de fitness. Zij hebben dan meer dan genoeg ruimte. Bij mooi weer kan er voorlopig ook buiten worden getraind.
 • Zolang Bootcamp, Xcore en spinning buiten worden gegeven kunnen gelijktijdig 20 personen reserveren.
 • Volg de Mywellness app per tijdsblok om te zien hoeveel reserveringen er maximaal mogelijk zijn en hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn.
VRAAG: Mijn zoon/dochter doet mee met de Junior fitness. Moet deze ook gereserveerd worden?

ANTWOORD: Ja, vanaf heden dient er voor elke les te worden gereserveerd.

Ontspanning

VRAAG: Kan ik nog een drankje aan de bar bestellen?

ANTWOORD: Ja, dat kan. Alleen zijn ze “to go” of voor buiten. Wij zullen voor stoelen zorgen die mee naar buiten kunnen.

VRAAG: Mag ik de sauna weer in?

ANTWOORD: Nee, wij zullen de sauna nog even uithouden omdat wij hier de 1,5 meter niet kunnen waarborgen.

Fitness

Spinning

Aerobics

Relax

We ♥ new friends

Contact

Molenweg 5
2631 AA Nootdorp

T. 015 310 8553

info@sportstudiosansi.nl


© Copyright 2018 Sportstudio Sansi - All rights reserved.
Powered by Xenodesign